tiistai 17. huhtikuuta 2018

Piina

Kilpailukoru

Kokoonpano näyttää oudolta
merenelävältä.
Kylkiluut paikallaan.



Kun kylkiluut olivat paikallaan muotoilin pienen pieniä ruusuja juustovahasta. Tämä osoitautui mukavan haastavaksi pienen koonsa ja vahan pehmeyden takia. Vielä hauskempi haaste oli saada ruusut sisään ehjinä. Muistaakseni aukaisin pari kylkiluuta että sain ruusut siististi sisälle.

Lopuksi tein juustovahasta luurangolle solis- ja lapaluut.

Vahamalli koossa.
Vahamalli takaa.
Henkilön Valpuri Virtanen (@vapev) jakama julkaisu


Lähetin mallit valettavaksi Koruvalimolle parin muun vahamallin kanssa. Sieltä tulikin valupäivänä soitto jossa varoitettiin että korun valu ei sen massiivisesta ja erikoisesta koosta johtuen ehkä onnistu. Seuraavana päivä odotinkin jännänä että tuleeko sieltä soitto että koru ei onnistunutkaan, mutta kotiin saavuttuani odotti eteisessä paketti jossa korut olivat!

Koru valimolta.
Koru takaa.


Piinaketju pitenemässä.

Tuntui aika mahtavalta nähdä tämä hopeinen kimpale vihdoin valettuna! Postissa oli solisluut hieman vääntyneet, mutta hehkutuksen jälkeen sain niitä naputeltua paikoilleen. Tämän lisäksi piti siistiä rintalastaan laitettu valukanava pois ja pientä ropoisuutta sieltä täältä.

Päätin tehdä koruun itse ketjun ja päädyin piinaketjuun. Tämän ohjeet löysin netistä ja ajattelin pääsiäislomalla ketjua vääntää, mutta olin löytänyt huonot ohjeet ja eihän ketjun tekemisestä mitään tullut. Sain myös lomalla kunnon flunssan ja menetin viikon työaikaa, mutta viikon kuumeessa ollessani sormet syyhyivät työntekoon ja löysinkin youtubesta hyviä (englanninkielisiä tosin) videoita ketjun tekemiseen. Loppupäivä menikin ketjua vääntäessä!








Lisää kuvateksti
Lisää kuvateksti
Halusin tehdä ketjuille putkipäätteet, jotka antaisivat hyvän lisäyksen korun kokonaisuuteen. Valmistin ketjun paksuista putkea ja juotin hopealevyä toiseen päätyyn, jonka siistin putken muotoon. Sitten juotin putken kiinni ketjuun samalla kun juotin lenkin toiseen päähän kiinni.

Viimeiseksi juotin lenkit kiinni ja blitzasin koko korun tummaksi.


Juotin lenkit kiinni.
Paketti kasassa!

 Valmis koru:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti