tiistai 17. huhtikuuta 2018

Lupaus

Sormuksen suunnittelu lähti siitä, että halusin tehdä jotain missä on filigraania. Valitsin koruvarastostani tippamuotoisen granaatin ja aloitin tekemällä sen istukan. Tämä oli jo tuttua puuhaa harjoituksieni jälkeen. Muotoilin hopealevyn palasen tipan muotoon, sahasin sen kahtia ja juotin palaset kiinni.


Istukan muotoilua.

Tipan juottamista.


Aloitin sormusrungon sahauksen. Merkitsin kohdat joihin halusin aukot filigraaneille ja valoaukon kivelle. Sahauksen jälkeen muotoilin rungon sormuksen muotoon ja juotin päädyt kiinni.

Merkinnät sahauskohdille

Sormusrunko muotoiltu.Juotin kiven tukipalan paikalleen ja viilasin istukan pohjan sormuksen muotoon, jotta se juottuisi nätisti paikalleen.

Kivi-istukka.

Istukka juotettuna paikalleen.


Tein filigraanilla pari kokeilua ja päädyin lopulliseen muotoon. Ensin meinasin juottaa yhteen pitkään palaseen kiinni kaksi pientä väkästä, ennen kun tajusin että saman efektin saa kauniimmin kahdesta palasesta. Juotin kasaan neljä filigraanikiekuraa sahatuille koloille. Juottaessa filigraaneja paikalleen juote lähti parista kohtaa juoksemaan sormusrungolle, jonka siistiminen oli haastavaa. Harmikseni huomasinkin intensiivisen kiillotuksen jälkeen filigraanien hieman kuluneen pois. Lopuksi kiinnitin kiven paikalleen.Kaikki juotettuna kasaan.

Yllä kokeilukappale ja alla sormukseen menevä filigraani.


Valmis koru:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti