perjantai 16. helmikuuta 2018

Konekaiverrus

Olemme koulussa atk-tunneilla keskittyneet konekaiverrukseen ja kävimme jopa Tampereella 3D-skannaamassa naamojamme. Joten tottakai nämä asiat pitää yhdistää! Ensin kuvaa muokataan Rhinoceros ohjelmalla, jossa 3D mallin päälle tiputetaan viivoja jotka myötäilevät mallin muotoja ja luovat kolmiuloitteisen hahmotelman kasvoista. Malli myös täytyy katkaista noin puolivälistä jottei pudotetut viivat hahmon takaa tekisi kuvaa epäselväksi. Tämä osottautui vaikeammaksi pidempitukkaisillia luokkalaisillani, sillä silloin myös hiukset katkesivat helposti hölmön näköisesti.


3D malli naamastani
Rhinolla muokattu versio.

Koulun konekaiverrin.
Kaiverus kesken.
Valmis kaiverrus
Lisäsin omaan kuvaani hieman lisäjuttuja ympärille aikaisemmista rhinoharjoituksista. Laatta oli hieman vino alustallaan joten koneen terä ei yltänyt jokaiseen kulmaan. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen yritykseni yksin koneen kalibroinnissa joten annettakoon se anteeksi.

Seuraava yritykseni oli luokkalaiseni naama. Tällä kertaa laitoin viivat eri tavalla 3D malliin sillä halusin kokeilla miltä se näyttäisi. Lopputulos oli kohtalaisen hyvä!

Kaiverrus puolitiessä.
Valmis kaiverrus.


 Kolmanneksi lisäsin ympärille taas erilaisen harjoituksen mitä olimme tehneet rhinolla. Taas lisäsin viivat mallinnuksen päälle eri puolelta ja mielestäni se ei näytä yhtä hyvältä kuin aiemmat kokeilut.Kokeilin giffin tekoa.
Kasvoihin ei tullut tällä kokeilulla paljoa
yksityiskohtia.

Yksi hauskimmista asioista minkä huomasin konekaiverrusessa oli koneen pitäämä ääni. Alla video missä koneen ääni kuuluu:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti