perjantai 7. heinäkuuta 2017

Hymni

Vuoden nuori korutaiteilija -kilpailu


Valmis koru.


Hymni oli viimeinen koru jonka tein kilpailuun. Sormus oli kaikista kilpailukoruista eniten Suomi 100-vuotta aiheinen. Ajatus koruun lähti joutsenesta, joka on juuri lähdössä lentoon järvestä vesipisarat höyhenpeitteestä kimallellen.


Yksi referenssikuvista.

Sormuksen tekeminen alkoi joutsenen siluetin sahaamisella. Kun sain tämän tehtyä pyöristin reunat viilaamalla.


Joutsenen sahausta.
Reunojen pyöristämistä.


Tämän jälkeen katsoin kivien paikat, merkitsin ne ja porasin kohtiin reiät. Joutseneen tuli 19 kiveä ja pyrstöön vielä kuusi lisää. Muotoilin joutsenta puupölkin urien avulla, jotta joutsen muotoutuisi käteen hyvin. 


Kivien valoaukot porattuna.

Joutsenen muotoilua.

Sitten lähdin tekemään sormusaihiota. Piirsin viivottimen avulla ympyröitä peräkkäin ja porasin niiden sisälle reikiä. Tämän jälkeen sahasin levyn piirtämieni ympyröiden mukaisesti ja pyöristin sormusaihion. Kun sormusaihio oli muotoiltu ja juotettu, filssasin ja kiillotin sen tässä vaiheessa alustavasti.


Sormusaihion merkinnät

Sormus muotoiltuna


Sitten sahasin sormuksesta hieman alle puolet ja juotin sen kiinni joutseneen. Seuraavaksi oli 'vesipisaroide' vuoro. Sahasin putkista palasia ja juotin niitä yhteen rykelmään. Juotteen kanssa sai olla varovainen, ettei se tukkisi putkien välejä yläpuolelta jotta ei tulisi ongelmia kivien juottamisen kanssa myöhemmin. Juotosten kuitenkin tarvitsee olla tarpeeksi hyvät, ettei mikään irtoaisi jos koru ottaisi osumaa.

Putkien juotokset.

Sormusaihio juotettuna joutseneen.Kun putket olivat kunnolla kasassa juotin ne kiinni joutsenen pyrstöön. Koska olin jättänyt putkille pituus varaa, jäi putket töröttämään liian pitkinä kun ne olivat paikoillaan. Sahasin ylimääräiset hopeat pois.

Putkien juottamista.

Putkirykelmän sahausta.


Tässä vaiheessa filssasin ja kiillotin korun. Sitten tein kiville sovitteet ja lähdin istuttamaan niitä.

Tein sovitteet pallopääterällä,

Neljä kiveä kiinni.Kivet kiinni?

Ultrapesurissa kaksi kiveä irtosi. Ei muuta kun takaisin
työpenkille!Pari kiveä kieltäytyi menemästä paikalleen sinnikkäästi, kun taas suurin osa meni helposti kiinni. Lopulta kaikki pysyivät kiinni ja annoin korulle vieläviimeisen kiillotuksen.

Valmis koru:
1 kommentti:

  1. Rakastan kaikkia kilpailutöitäsi ja tämä(kin) on aivan ihastuttava. Onnea kilpailuun!

    VastaaPoista