lauantai 20. toukokuuta 2017

Tippa linssissä? Ei, vaan korussa!

Kun tässä hetken olen pyöritellyt peukaloitani ja miettinyt mitä sitä seuraavaksi tekisin, muistin että laatikosta löytyy eri muotoisia kiviä jonka istukoita olisi hyvä harjoitella. Näin lähdin poimimaan kiviä ja suunnittelemaan niistä koruja. Näistä ideoista valmistuivat nämä korut:

Koru päätyi mummille äitienpäivälahjana.
Korvikset tein huvikseni. Ensimmäisenä tein kaulakorun. Molemmat korut osoittautuivat haasteellisiksi pienten kokojensa takia. Osia yhteen juottaessa sai olla erittäin varovainen, ettei mitään ylikuumentaisi tai lähtisi liikkumaan ei haluttuun suuntaan. 
         Pisaran istukan valmistus olikin jotain mitä en ollut ennen tätä tehnyt. Muoto saadaan aikaiseksi kun muotoillaan levyn kaistale samaan muotoon kuin puolet kivestä. Tämän jälkeen levy sahataan puolesta välistä poikki, ja saadaan kaksi symmetrisen muotoista palaista. Pienen hienosäädön jälkeen puolet saadaan täysin kiven muotoiseksi kummaltakin puolelta niin, että kivi menee helposti istukan läpi. Sitten puolet juotetaan yhteen. Tämän jälkeen tehdään toinen, pienempi pisara-istukka joka tulee suuremman sisälle. Kivi tulee lepäämään tämän pisaran päällä.


Istukan puolet valmiina juottamiseen.Riipuslenkin tein soikeista lenkeistä jotka juotin toisesta päästä yhteen. Sahasin putkesta savukvartsille istukan ja jäljelle jäi enää kaikkien osien kokoon juottaminen. En halunnut että mikään lenkki jäisi avonaiseksi, joten juottaminen oli aivan oma haasteensa. Pariin otteen lämmitin lenkkiä liikaa ja siinä oleva toinen lenkki myös kuumeni ja lähti luisumaan pois paikaltaan, joten lenkkejä tuli pariin otteeseen siireltyä takaisin paikalleen. Lopulta sain kaikki oikeille paikoilleen ja jäljelle jäi siistiminen ja kivien paikalleen laittaminen!

Granaatti on jo kiinni.

Istukka on koossa ja kivi istuu hyvin.
Kasaan juottamista.

Korvakorujen tekeminen sujui samalla mallilla. Ero kaulakoruun oli että jätin lenkit avolenkeiksi, sillä korvakorut olivat kaulakoruakin pienemmät, eikä juottamisesta olisi tullut mitään.


Tipat ennen juottamista.
Kaikki korvakorujen osat.Lenkkien juottaminen helpottui kun ei tarvinnut pelätä sulattavan
koko korua.
Osat kasassa!


Korut olivat hyvää harjoitusta, ja tulihan niistä kauniit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti