perjantai 10. helmikuuta 2017

Kihlasormus

Asiakastyö

Luonnos sormuksesta.
Sain Osk Craft & Design kautta kihlasormuksen työkseni. Asiakkaalla oli pari kuvaa sormuksista jonka tyyppistä tahtoi ja toivomus että kivet kulkisivat vinosti sormen rungossa. Näiden pohjalta lähdin sormusta suunnittelemaan. Sahasin hopealevystä keskelle levenemän sormusaihion ja pyöristin sen. Seuraavaksi merkitsin kivien paikat ja porasin ne läpi.


Sormusrunko.
Kivien kohtien poraus.


Kivien sovitteet tehty.


Kivet tulivat kiinni rakeilla rivi-istutuksella. Tässä täytyy olla tarkkana, kun poraa kiville aukot, sillä jos ne ovat liian lähellä ei kiviä saa kiinni ja jos ne ovat liian kaukana toisistaan ei istutus näytä hyvältä. Onneksi tässä ei ollut ongelmaa.
Seuraavaksi siistin sormuksen kiillotuskuntoon. Tämän jälkeen tein pallopääterällä kiville sovitteet, niin että kivien taulu oli samalla tasolla sormusaihion kanssa. 

Rakeiden tekoa.


Tämän jälkeen työnsin nostokaivertimella materiaalia kivien päälle, leikkauskaivertimella siistin ympäriltä hieman ja pyöristin rakeet raepunsseleilla. Tämän jälkeen viimeistelin kiillotuksen ja tein koristesahaukset kivien viereen. Asiakas oli erittäin tyytyväinen sormukseensa.

Valmis sormus:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti