keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Hannunvaakuna kaulakoru

Sama ihminen joka osti hannunvaakuna korvakorut Leineperin Ruukilta kilpailukorujen ollessa näytillä otti minuun yhteyttä ja tilasi joululahjaksi samantyylisen kaulakorun. Lähdin suunnittelemaan kaulakorua korvakorujen pohjalta, tehden korusta samanlaisen mutta kestävämmän version.


Langan vääntämistä muotoon
Vierekkäin kaulakorun ja korvakorun runko.


Tein paksua lankaa jota rupesin vääntämään kierteille. Verrattaessa ohkaisempaan paksumpaa ja lyhyttä tankoa oli vaikea vääntää haluttuun muotoon ja jouduin kokeilemaan sitä pariin otteeseen ennen kun sain oikeanlaisen palasen. Sitten juotin langan päät yhteen ja muotoilin sen pihdeillä symmetriseen muotoon.


Ripustuslenkin viilausta.
Kivi-istukoiden juotosta.
Kun tämä oli tehty valmistin riipuslenkin hopealevystä ja sahaa ja viilaa käyttäen tein siihen syvennyksiä. Riipuslenkin valmiiksi saatuani hyökkäsin kivi-istukoiden kimppuun. Juotin lenkit kiinni suoraan vaakunan läpi sahaamiini hopeaputkiin. Juottaminen oli haastavaa, sillä lenkit ja putki saattoivat liikahtaa suuntaan tai toiseen ja mennä vinoon. Kun ne kuitenkin sain juotettua jäi enää kivien istutus sekä korun kiillotus.

Valmis koru:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti