keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Rannekoru osa 1

Rannekorun valmistus

Tällä hetkällä meillä on koulutehtävänä valmistaa itse suunniteltu rannekoru johon on annettu tiettyjä vaatimuksia. Korussa täytyy käyttää saranoita, sarjoja ja siihen täytyy valmistaa lukko. Aiheeksi äänestettiin metsä/syksy. 

Suunnittelu

Lähdin suunnittelussa heti tietystä ideasta päässäni, että korulla olisi joku suurempi ja koristeellisempi keskipala ja että koko koru kuitenkin tukisi tätä palaista. Ajatuksenani oli valmistaa jonkinmoinen maisema ja luoda siitä kolmiulotteinen. Inspiraatiota hakiessa löysin kuvan joka oli todella lähellä sitä mitä olin hakemassa.

Lähde: http://www.instructables.com/id/American-Forest-Ornament/

Ensimmäinen luonnos.
Viimeinen luonnos.
Koru koostuu kahdeksasta eri palasesesta ja lukkopalasia lukuunottamatta jokainen koostuu kolmesta levystä joihin sahaan maisemakuviot. Istutan putki-istutuksella kiinni kahdeksan viherää kiveä. Lopuksi oksidoin koko korun ja hieron kerroksittain värin pois jotta alemmat tasot pysyvät tummempina. 

Valmistus

Liimasin puikkoliimalla kiinni kopiot ns. teknisistä piirrustuksista hopealevyyn ja lähdin sahaamaan kuvioita.

Ns. tekniset piirrustukset ja hopea

Piirustukset liimattuna.

Melkein kaikki palaset sahattuna.
Keskipalat sahattuna.
Koska alkuperäisen työnannon ohjeistuksessa oli että korun palasilla täytyy olla sarja tein jokaiselle palaiselle ne. Myöhemmin kuitenkin sain luvan opettajalta että minun ei tarvitsisi käyttää niitä, koska koru toimii ilman niitä hyvin ja on miellyttävämmän näköinen. Tein kuitenkin yhden koepalan jossa käytin sarjaa ja oksidoin tämän palaisen myös nähdäkseni miltä se tulisi sitten näyttämään.

Koepala.
Halusin keskiosan peuran erottuvan metsästä jollain tavalla, joten mietiskelin eri tapoja joilla voisin korostaa sitä metsän keskeltä. Päädyin kättämään mattausharjaa joka hakkaa hopean pinnan rosoiseksi.

Mattausharja.

Peura harjattuna.
Tämän jälkeen lähdin juottamaan jokaisten palasten kerrokset yhteen. Laitoin alimmaiseen palaiseen juotospalat ja 'juoksutin' ne, jonka jälkeen lisäsin seuraavan tason jota tarvitsi vain lämmittää kunnes juotospalat kiinnittivät palaset yhteen. Ja keskimmäinen taso sai saman käsittelyn.

Alimmaisen tason juotokset.
Keskitaso juotettuna.

Kansipala juotettavana.

Palasia kasassa.
Kun sain kaikki palaset juotettua kasaan oli vuorossa niiden oikeaan mittoihin viilaaminen ja sahaaminen.

Keskipala koossa.

Kaikki paitsi lukko kasattuna ja mitoissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti